Friday, 21 November 2014

KAMI AGENT RASMI TABITA - DESI DAMAYANTI SKINCARE.

KAMI PILIH YG ORIGINAL SHJA!

AGENT RASMI TABITA - DESI DAMAYANTI SKINCARE.






[segala info tabita - desi damayanti skincare ADA DISINI]

Tabita - Desi Damayanti Skincare

feel free please visit link below, segala info tabita - desi damayanti skincare ada disini..


ANDA LEBIH BIJAK & THU MENILAI
JANGAN BUAT2 TAK THU PULAAAAA....

=============================

website company :

http://desidamayantiskincare.web.id/

http://tabita-desidamayantiskincare.com/agen/index.php

(banyak information yang anda perlu tahu)

=============================

merek kelulusan & pemilik sebenar tabita - desi damayanti skincare
by government Indonesia:

kelulusan utk kosmetik :

http://merek-indonesia.dgip.go.id/detail.php?aplnumber=%27D002010007151%27&class=%273%27

=============================

kelulusan utk salon kecantikan & spa:

http://merek-indonesia.dgip.go.id/detail.php?aplnumber=%27J002010007152%27&class=%2744'

=============================

Ibu Desi Desi Damayanti pengasas tabita - desi damayanti skincare

https://www.facebook.com/tabita.desidamayanti.skincare

=============================

Kami reseller rasmi dari Ibu Desi Damayanti dan kami hanya menjual product dari beliau.





Tabita Skincare Original Ann - Kajang

(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:


Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854

STOCK KAMI FRESH SETIAP BULAN

STOCK KAMI FRESH SETIAP BULAN



Yeahhh..stock tabita - desi damayanti skincare dah sampai u ollss..

panas panas lgi niiii..

stock fresh dri jakarta yaa..

direct dri desi damayanti...

yang paling penting original u ollss..

original bukan dibibir sahajaaa..

kami ada bukti2 nyeer..

bukti yg paling senang tengok & kukuh kat government website tauuu..

bukan blog or fb info semata mataaa...

original semestinya gunakan tanpa was was..

tunggu apelagiii jommm order...

yang nak borong kami alu alukn yerrr...




Tabita Skincare Original Ann - Kajang

(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:


Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854


[TABITA - DESI DAMAYANTI SKINCAREN NEWS UPDATE]

[Tabita - Desi Damayanti Skincaren NEWS UPDATE]


Assalamualaikum darling2 semua...

Wowww perubahan demi perubahan pengasas Ibu Desi Damayanti buat..

Upgrading to the better!!!

Untuk mempermudahkan pengguna membeli product yang ORIGINAL!

Tabita - Desi Damayanti Skincare sudah ada kelulusan OLEH pihak berkuasa Indonesia,
Badan Pengawasan Obat & Makanan Indonesia. (BPOM)


Tabita Skincare kini Desi Damayanti Skincare.


Packaging seal hologram by CV.TABITA di lekat pada setiap item


Pamphlet printed DEPKES RI HK.07.IKOS/V/121/14 pada setiap page
(No.Rujukan Badan Pengawasan Obat & Makanan Indonesia)

Jadi u ollss tak perlu risau sbb Tabita - Desi Damayanti Skincarei telah diuji dimakmal dan selamat digunakan tanpa was-was..

Selamat mencuba..

Jadiiii tunggu apalagiii..Jommm order yang original..




Tabita Skincare Original Ann - Kajang

(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:

Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854

SENARAI PRODUCT DESI TABITA SKINCARE ORIGINAL



New Exclusive Set Tabita Skincare - From Desidamayanti:


FACIAL SOAP (120ml) :
Sabun cair untuk membersihkan muka dan leher dari kotoran.
Dapat menegangkan kulit muka kita

SMOOTH LOTION (100ml) :
Pembersih dan penyegar kulit muka dan leher. Dapat mengurangi jerawat dan menanggalkan kulit yang mati. Kulit kusam kembali bersih, putih dan bersih bercahaya.

DAILY CREAM (40grm) :
Cream siang dipakai pada pagi hingga petang untuk melindungi kulit wajah kita dari sinar matahari yang menyengat. Menghilangkan Flek-flek hitam dan meremajakan kulit muka.

NIGHTLY CREAM (40grm) :
Cream malam dipakai pada malam hari, untuk memutihkan kulit muka dan leher. Dapat menghilangkan kedutan yang ada disekitar muka kita. Dan dapat mengecilkan lubang pori-pori kulit.



New Regular Set Tabita Skincare - From Desidamayanti:

FACIAL SOAP (120ml) :
Sabun cair untuk membersihkan muka dan leher dari kotoran.
Dapat menegangkan kulit muka kita

SMOOTH LOTION (100ml) :
Pembersih dan penyegar kulit muka dan leher. Dapat mengurangi jerawat dan menanggalkan kulit yang mati. Kulit kusam kembali bersih, putih dan bersih bercahaya.

DAILY CREAM (25grm) :
Cream siang dipakai pada pagi hingga petang untuk melindungi kulit wajah kita dari sinar matahari yang menyengat. Menghilangkan Flek-flek hitam dan meremajakan kulit muka.

NIGHTLY CREAM (25grm) :

Cream malam dipakai pada malam hari, untuk memutihkan kulit muka dan leher. Dapat menghilangkan kedutan yang ada disekitar muka kita. Dan dapat mengecilkan lubang pori-pori kulit.



New Trial Set Tabita Skincare - From Desidamayanti:

FACIAL SOAP (30ml) :
Sabun cair untuk membersihkan muka dan leher dari kotoran.
Dapat menegangkan kulit muka kita

SMOOTH LOTION (30ml) :
Pembersih dan penyegar kulit muka dan leher. Dapat mengurangi jerawat dan menanggalkan kulit yang mati. Kulit kusam kembali bersih, putih dan bersih bercahaya.

DAILY CREAM (8grm) :
Cream siang dipakai pada pagi hingga petang untuk melindungi kulit wajah kita dari sinar matahari yang menyengat. Menghilangkan Flek-flek hitam dan meremajakan kulit muka.

NIGHTLY CREAM (8grm) :
Cream malam dipakai pada malam hari, untuk memutihkan kulit muka dan leher. Dapat menghilangkan kedutan yang ada disekitar muka kita. Dan dapat mengecilkan lubang pori-pori kulit.


Face Powder :
Bagi anda yang memiliki jenis kulit berminyak, dan mudah ada blackhead & whiteheard, loose powder Tabita (Tabita Face Powder) ini sangat sesuai digunakan setiap hari. 

Teksturnya ringan di kulit dan tidak akan menyumbat pori-pori kulit anda. 

Face Powder Pemakaian bedak tabur sejenis ini akan mengurangi resiko kulit berjerawat. Agar kulit anda terlindungi dari sinar ultra violet yang berbahaya,

Gunakan terlebih dulu Daily Cream sebagai alas bedak.

Tabita Face Powder didatangkan dalam satu warna. Penggunaannya akan membantu mencerahkan wajah anda, sehingga anda pun akan terlihat lebih segar.

Pemakaian Daily Cream sebelum dibubuhi bedak tabur Tabita, akan memberikan efek natural pada tata rias wajah anda.




Serum Vitamin E :

Tabita Serum Vitamin E ini memiliki kandungan Pati tulen vitamin E yang berfungsi untuk memberikan rawatan vitamin E yang diperlukan kulit wajah anda. 

Pemakaian Tabita Serum Vitamin E akan membantu menegangkan dan menjaga kekenyalan kulit wajah anda.


Perawatan dengan Tabita Serum Vitamin E ini dapat dilakukan maksimal 4 kali dalam seminggu.boleh menggunakannya pada siang atau malam hari.

Cara penggunaan Tabita Serum Vitamin E :

Cuci wajah dengan sabun, setelah itu bilas hingga bersih
Sapukan dengan Smooth Lotion yang sudah di tuang diatas kapas tipis
Kemudian keringkan, lalu pakai serum selama kurang lebih 3min ke 5min
( samasa sapu serum hendaklah kulit di urut sedikit)
Kemudian sapukan krim siang/malam

(Serum Vitamin E Recommend digunakan sewaktu malam sebelum tidur utk mendapatkan hasil yang memuaskan)






Special Cream :

Setelah treatment dengan pakeg basic selama minimal 3 bulan, dan kulit anda benar-benar sudah terasa bersih dan mulus. Anda boleh mengenakan 

Tabita Special Cream yang merupakan krim perawatan lanjutan (advance).

Tabita Special Cream ini dapat anda gunakan sebagai pengganti krim malam. penggunaan krim ini, kulit anda akan terhindar dari tanda-tanda penuaan dini seperti penuaan, garis wajah, dan kedut.

Kandungan vitamin E dan anti oksidan yang kaya di dalamnya akan membantu mengencangkan kulit anda, disamping menjaga ketegangan dan kelembapannya. Sehingga kulit anda akan terhindar dari kerusakan akibat penuaan awal.

Tabita Special Cream ini diperuntukkan bagi anda yang berusia 35 tahun ke atas. Gunakan krim ini seminggu 2 kali sebagai pengganti krim malam.






Acne Cream :

Tabita Acne Cream merupakan produk anti jerawat. 

Tabita Acne Cream
diformulasikan untuk menghilangkan jerawat, sekalipun jerawat yang degil.

Tabita Acne Cream juga akan mencegah jerawat tersebut muncul kembali, serta memudarkan noda hitam bekas jerawat.

Gunakan Tabita Acne Cream ini 1 kali sehari, setelah anda menggunakan krim malam.






Eye Cream :

Tabita Eye Cream merupakan produk perawatan area mata, yakni di area bawah dan kelopak mata.

Tabita Eye Cream akan menjaga kelembapan kulit di area tersebut, serta menghindari kerutan dengan menjaga keelastisitasannya agar kulit tetap kencang.

Tabita Eye Cream juga akan mengatasi permasalahan di area mata lainnya, seperti lingkaran hitam dan kantung mata.

Tabita Eye Cream merupakan krim yang teksturnya lebih menyerupai jeli berwarna biru. Tekstur tersebut diformulasi seperti itu agar mudah meresap pada permukaan kulit melalui pori-pori.






Matt Finishing :

Tabita Matt Finishing merupakan bedak cair yang sesuai digunakan bagi anda yang memiliki jenis kulit normal dan kering. 

Tabita Matt Finishing diciptakan bagi simple makeup anda. 
Dengan mengenakan Tabita Matt Finishing, anda tak perlu lagi membubuhi bedak di atasnya.

Tabita Matt Finishing ini juga akan memberikan efek natural pada riasan wajah anda. Kemulusan kulit anda -hasil dari pemakaian rutin paket dasar perawatan wajah- akan meyerlahkan penggunaan Tabita Matt Finishing ini.

Wajah anda akan terlihat lebih cerah, bersih, kenyal dan segar. Noda di wajah anda tak perlu ditutupi make-up tebal yang hanya akan memberikan kesan artifisial. Cukup dengan menggunakan Tabita Matt Finishing, riasan wajah anda akan terlihat sempurna dan alami.

*(Tabita Matt Finishing tidak perlu digunakan sehari-hari)






Hand Body Lotion :

Tabita Hand Body Lotion merupakan produk perawatan untuk kulit tubuh, tangan dan kaki agar terjaga kelembapannya. 

Gunakan Tabita Hand Body Lotion 2 kali sehari setiap habis mandi, agar kulit tubuh, tangan dan kaki anda menjadi lebih lembut, tidak kasar, kering, berkedut dan bersisik. Kekenyalan dan elastisitas kulit pun akan terjaga.




Tabita Skincare Original Ann - Kajang

(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:


Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854

Thursday, 7 August 2014

AGENT DROPSHIP WANTED!

[Jom buat duit dgn join AGENT DROPSHIP kami]

Sepertimana yg telah dijanjikan pengambilan AGENT DROPSHIP kami buka semula..

Kelebihan dropship:
✔ tidak perlu modal
✔ tidak perlu simpan stok
✔ tidak perlu packing dan pos barang

Teknik dropship:
1. Promosi produk kami (blog/ facebook/ iklan dll)
2. Semak Stok dengan kami
3. Ambil payment dari customer
4. Submit order kepada kami (penting! maklumat dropship + maklumat customer)
5. Buat payment (harga agent) kepada kami
6. Kami akan pos kepada customer (nama pengirim adalah nama agen dropship)
7. Kami akan berikan tracking id kepada agen dropship utk follow up dgn customer

Mudah bukan..

P/s :
DROPSHIP AGENT ni hanya utk those yg serious buat biz shja yer..



Tabita Skincare Original Ann - Kajang
(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:

Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854

TIPS UNTUK ANDA LEBIH CANTIK LAGI


[TIPS UNTUK ANDA LEBIH CANTIK LAGI..]

 BULAN PERTAMA
Pemakaian bedak or apa2 produk selain tabita pada bulan pertama adalah tidak digalakkan untuk mendapatkan hasil yang maksimum, Jangan garu or kopek kulit semasa proses berlaku.
Lipstik or mekap mata boleh dipakai.

 BULAN KEDUA
Selepas sebulan, pemakaian bedak or apa2 produk lain dibolehkan seperti biase. anda boleh mencuba LOOSE POWDER, SERUM VIT E & EYE CREAM Tabita Skincare. 
Loose Powder ini ringan dan tidak akan menyumbat pori-pori, sesuai utk dipakai setiap hari.
Serum Vitamin E ini bagus untuk kulit yang telah melalui proses peeling dan kesannya adalah membuat kulit nampak halus, bersinar, awet muda, cerah, dan tegang. 
Eye Cream sebagai pelembab yang dapat mencerahkan dan menegangkn kulit diarea mata, menghilangkan kedutan dan Eye bag disekitar mata serta sebagai anti aging disekitar lingkar mata. 

 BULAN KETIGA
Bagi masalah jerawat, setelah 3 bulan tetapi masih mengalami masalah jerawat, bolehla mencuba : ACNE CREAM yang berfungsi untuk menghilangkan jerawat. 
dan digalakkan mencube SPECIAL CREAM bertindak sebagai anti penuaan yang terdiri dari vitamin yang memberikan nutrisi pada wajah dan untuk melembabkan recommended utk 35th ke atas 

Selamat Mencuba, Love Tabita Skincare Original..

DESI DAMAYANTI pengasas TABITA SKINCARE ORIGINAL

[pengasas TABITA SKINCARE ORIGINAL]

Desi Damayanti nama yg tidak asing lgi kte dengar, iaitu pengasas TABITA SKINCARE since thon 2000 yg tengah MELETOP2 kat Malaysia ni..

Alhamdulillah ini lah masa yg sye nanti2kn, face to face & temu bual beliau..
Wowww amazing u olls ternyata beliau peramah org nya, cantik,kulit licin & awet muda.

beliau menceritakan perjalanan beliau membawa nama tabita naik x semudah yg kte sangkakn, bermula dri susah & jual secara door to door..sedih u ollsss...since last 5 year tetiba pula ada pihak yg x bertanggung jwb copy product die..tuuu lagi sedihhh knnn..banyak pula tuuu.. mengalahkn original u ollss...tpi beliau kuat, hadapi dgn tenang & penuh sabar.

to tabita lovers..
sye on behalf ibu desi damayanti..
menasihatkn beli lah tabita skincare yg original sja & guna tanpa was was,
anda cantik, kulit sehat luar & dalam



sekian & terimakasih banyak semua...





Dari Kiri : Ibu Desi Damayanti, Saya, Ibu Tini - Assistance Ibu Desi Damayanti

 Dari Kiri : Ibu Desi Damayanti dan Suami, Pak Tonny Hutapea
 Dari Kiri : Ibu Desi Damayanti , Saya ...

Tabita Skincare Original Ann - Kajang

(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:
Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854

Wednesday, 29 January 2014

Tips: Cara Pemakaian Tabita Skincare

IKUTI CARA PEMAKAIAN YG BETUL UTK MEMPEROLEHI HASIL YANG MAKSIMA...

CARA-CARANYA (untuk pengguna baru tabita) :-

Bulan Pertama :-

Pagi & Malam :-
Sebelum mencuci muka bolehlah  basahkan dulu muka dng air dlm 3 min ke atas, utk melembutkan kulit mati dan urut dengan lembut untuk menanggalkan kulit mati tersebut (jangan digosok / ditekan).
Pagi :-
1) Cuci muka dan leher dengan Facial Soap bersih2 secara merata, lalu dibilas.
2) Sapukan dengan Smooth Lotion yang sudah di tuang diatas kapas tipis kira-kira 2-3 titis
3) Usapkan ke wajah dan leher dengan perlahan secara merata 
    (jangan digosok / ditekan).
4) Setelah merata, dlm keadaan lembab, pakai Daily Cream pada siang hari secara rutin

Tengahari @ Petang :-
1) Cuci muka dan leher dengan Facial Soap bersih2 secara merata, lalu dibilas. Pakai Daily Cream.

Malam :-
1) Cuci muka dan leher dengan Facial Soap bersih2 secara merata, lalu dibilas.
2) Sapukan dengan Smooth Lotion yang sudah di tuang diatas kapas tipis kira-kira 2-3 titis
3) Usapkan ke wajah dan leher dengan perlahan secara merata 
    (jangan digosok / ditekan).
4) Setelah merata, dlm keadaan lembab, pakai Nightly Cream pada malam hari secara rutin


TIPS Untuk lagi cantik...
1) Pemakaian bedak @ apa2 produk selain tabita adalah tidak digalakkan untuk mendapatkan hasil yang maksimum (bulan pertama aje)
2) Jangan garu @ kopek kulit semasa proses pengelupasan berlaku.
3) Lipstik @ mekap mata boleh dipakai semasa proses pengelupasan berlaku.
4) Facial soap akan mudah beku jika berada dalam suhu sejuk, hanya rendamkan botol didalam bekas yang mengandungi air panas, beberapa minit kemudian ianya akan cair kembali. Ini berlaku disebabkan oleh extract buah betik yang terdapat dalam botol
5) Selepas sebulan, pemakaian bedak @ apa2 produk lain dibolehkan seperti biase.
6) Selepas 3 bulan, warna kulit pun dah sekata (tiada beza warna antara kulit muka dan leher), boleh kurangkan penggunaan Smooth Lotion, pakai di waktu malam sahaja.


REAKSI SELAMA PEMAKAIAN TABITA...........
Pada minggu pertama, muka akan terasa perih, ketat, gatal, diikuti dengan pengelupasan (biasanya dalam 10 – 20 hari, bergantung kepada jenis kulit). Dalam keadaan seperti ini tidak digalakkan untuk menggaru atau sejenisnya yang dapat mengakibatkan wajah menjadi luka.
Bila terasa perih atau gatal cukup ditekan secara perlahan dengan menggunakan tissue atau kapas yang bersih dan lembut. Pemakaian produk harus terus dilakukan / jangan dihentikan.
Setelah pengelupasan di wajah telah merata maka gatal akan hilang dengan sendirinya. Pengelupasan yang agak lama biasanya pada daerah hidung dan mulut, hal ini disebabkan kerana lubang pori-pori pada daerah tersebut lebih besar dan banyak dibandingkan daerah lainnya. Setelah minggu ke IV dan minggu ke V wajah akan berubah, lubang pori-pori telah mengecil,wajah memutih dan tidak ada lagi keluhan. 

Tuesday, 28 January 2014

Contact Kami :




"Support dari semua adelah motivation kami"

Alhamdulillah dah siap dah SSM perniagaan kami..

SSM ini menunjukan keseriusan kami menjalankan perniagaan ini secara sah..kami akan memberi layanan yg terbaik utk semua, semoga urusan kte dipermudahkan..Aminnn...



Hubungi Kami Untuk dapatkan Harga yg Istimewa...

Tabita Skincare Original Ann - Kajang
(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:
Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854


https://www.facebook.com/Norheanyzah

Testimoni Tabita Skincare Original

Testimoni Tabita Skincare Original 

Lihat lah keberkesanan TABITA SKIN CARE ORIGINAL,

Masalah Jeragat & Kulit kering kini tiada lagi..

JOM JOM JOM..join kami utk rasakan kehebatan TABITA SKIN CARE yg ORIGINAL..










Jom cantik semula jadi dng Tabita Skincare..mmg berkesan & sesuai utk semua jenis kulit..
Tpi make sure Tabita Skincare Original yer..

AMARAN : 
Tabita FAKE banyak kat luar sana!!!
Wajah anda adalah asset yg paling penting, so Please be careful darling2..




Hubungi Kami Untuk dapatkan Harga yg Istimewa...

Tabita Skincare Original Ann - Kajang
(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:
Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854

Tabita Skincare Original Ann - Kajang (TSO Ann - Kajang) Guarantee 100% Original

Tabita Skincare Original Ann - Kajang
(TSO Ann - Kajang) 
Guarantee 100% Original

Salinan SERTIFIKAT MEREK yang dikeluarkan oleh KEMENTERIAN HUKUM DAN HAK ASASI MALAYSIA, REPUBLIK INDONESIA


Dengan SERTIFIKAT MEREK ini anda pasti Product Kami adalah Original Dari 

Pengasas Ibu Desi Damayanti 

Kepada pengguna Tabita Skin Care....
Pastikan produk yg anda beli adalah yang asli, bukan yang tiruan....
"Sayangi wajah cantik anda"


Orang- Orang penting Tabita Skin Care Original


Ibu Tiny & Ibu Citra 
Alhamdulillah.. Finally dpt gak jumpa org2 penting Tabita Skin Care Original ni, sebelum ni by phone jew..for Ibu Citra & Ibu Tiny Thanks a lot for your hospitality, we will meet again,Insya Allah...


Inilah dia wajah sebenar pengasas Tabita Skincare Original IBU DESI DAMAYANTI
 Ibu Desi bersama Ibu Tini. Ibu Tini adalah merupakan BFF dan sekaligus merupakan Personal Assistant Ibu Desi Damayanti. 


Hubungi Kami Untuk dapatkan Harga yg Istimewa...

Tabita Skincare Original Ann - Kajang
(TSO Ann - Kajang)

PM/Call/SMS/WhatsApp/Line/Wechat:
Ann : 010-2267854/Naha: 014-6687854